Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
2012 Tiffany - veulen van Connor

2012 Tiffany - veulen van Connor

holsteiner veulen te koopColt van ConnorHolsteiner veulen verkocht

Holsteiner hengstveulen - geboren 25.06.2012- Stamm 4 - Hengsten: Connor / Cash & Carry / Cor de la Bryere / Landgraf / Calypso II

Veulenverkoop

Veulen te koopDe toekomst behoort toe aan dit veulen! Door de Holsteinse moedermerrie Cash & Carry`s stamboom is het een waar leesplezier voor iedere prestatie- en sportpaardenfokker. Een compressie van springprestatiegenen. Zijn vader Cash was internationaal succesvol in het zadel met Hugo Simon. Zijn grootvader Cor de la Bryère was een van de belangrijkste oprichters van de Holsteinse lijn in de 20e eeuw. De moeder van Cash & Carry, Landgräfin, ook zeer succesvol in de internationale springsport met Hugo Simon, is de volle zus van de hengst van de eeuw, Landgraf I. Deze hengst is zowel aan vader- als moederszijde van Cash & Carry te lezen. Cash & Carry wordt daarom in dezelfde generatie-interval gefokt op dit waardevolle bloed in! De Holsteiner hengst Connor, die een uitzonderlijk vermogen heeft in het vrijspringen, is voorzichtig en heeft een uitstekende kwaliteit, terwijl hij toch onder de indruk is van zijn omgeving, vergelijkbaar met zijn vader in zijn jongere jaren. De toekomst behoort toe aan dit veulen!

Video's | Foto's | Stamboom | Hengst | Contact opnemen met | fokmerrie

Als u meer informatie wilt over dit paard dat te koop of te veulen is of als u een show wilt inplannen, neem dan direct contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik geef u graag alle informatie over dit paard en beantwoord alle vragen die u heeft over dit paard dat te koop staat: Harald Andresen - Holsteiner paardenfokkerij en paardenverkoop

Contact opnemen met Eibens Farm - Harald Andresen
Verkoop van springpaarden, dressuurpaarden, remontes en veulens van onze eigen Holsteiner paardenfokkerij.

Veulen video: Colt van Connor

 

[top]


Veulenfoto's: Colt van Connor

 {gallery}paarden/voeten/2012/Connor_Tiffany{/gallery}

[top]


Stamboom

Connor Casall Caretino Caletto II
Isidore H
Kira XVII ZB1-BP Lavall I
Maltia H
Korrada S ZB1-VP Cor de la Bryère SF Rantzau xx
Citeren SF
Bodem H Capitool I 
Ketting H

Tifanny

cash & carry Contant geld Cor de la Bryere
G- Landzwaartekracht
Balia Landgraaf I
Valia
Genua III Cor de la Bryère SF Rantzau xx
Quenotte
Paard Landgraaf 
van Calypso II

 

[top]


Hengsteninformatie:  Connor

 Het samenbrengen van interessante dingen om iets bijzonders te bereiken is het idee van succesvolle fokkers. Eduard Struve volgde dit idee en fokte zijn merrie Korrada, volle zus van de hengst Corrado, tot de toenmalige zesjarige Casall, in wie hij al vroeg een veelbelovende vader herkende. Het resultaat van deze fokkerijoverwegingen is Connor - een grootramige hengst met een bijzonder sterke rug, hoogbenig, met een correcte basis. Zijn bewegingen zijn elastisch, bodembedekkend en tactvol, waarbij zijn galop bijzondere aandacht verdient.

In het vrijspringen heeft hij een uitzonderlijk vermogen, voorzichtigheid en kwaliteit, terwijl hij toch onder de indruk is van zijn omgeving, vergelijkbaar met zijn vader in zijn jongere jaren.

De moeder van Connor is de volle zus van Corrado, die tussen 1991 en 1997 succesvol was in de internationale springsport onder Bo Kristoffersen en Franke Sloothaak en tal van Grote Prijzen won zoals in Leuwaarden, Dortmund, Aarhus, Neumünster en Kiel. Hij slaagde erin zijn eigen hengstenlijn te vestigen in Holstein en bracht meer dan twee decennia lang internationale toppaarden zoals Corrada (Peter Charles), Cosima (Markus Fuchs), Think Twice (Leopold van Asten), Clinton (Dirk Demeersman) en recentelijk Corradina (Carsten-Otto Nagel).

Connor's vader Casall la Silla heeft zich enorm ontwikkeld in de stal van de Olympische bronzen medaillewinnaar uit Hong Kong, Rolf-Göran Bengtsson, hij won in 2010 zowel in Falsterbo als in Rotterdam de Grote Prijs en kon de wereldbekerwedstrijd springen in S'Hertogenbosch winnen. Ook in 2011 wist Casall te overtuigen met zijn optreden. Met overwinningen in de Global Champions Tour in Hamburg en Monte Carlo en de Wereldbeker jumping in Lyon rondde hij zijn reeks successen af. Qua fokkerij kan Casall la Silla al als positieve hengst worden aangemerkt. Hij heeft 26 gekeurde zonen en 30 staatspremiemerries op zijn naam staan. Daarnaast heeft hij Vontessa VA, de Kampioensmerrie van de Elite Mare Show in Elmshorn in 2008 en Catch it, de Reserve-Kampioen van de 2009-licentie, die een ongekende topprijs van 450.000 euro behaalde. In 2011 bracht hij met Akimba opnieuw de kampioensmerrie, verder de staatskampioen van de 4-jarige springpaarden Cascor, het duurste veilingpaard in Neumünster Chantilly en de reservekampioen van de licentie Cascadello, die geveild werd voor de recordprijs van 600.000 euro en de duurste niet-gelicentieerde hengst.

De merrielijn 6879 is één van de krachtigste in de Holsteinse fokkerij. Al in de jaren 50 kreeg deze lijn veel aandacht door de successen van de merries Baden (Hans Evers) en Original Holsatia (Fritz Thiedemann). Later was het Landlord (Breido Graf zu Rantzau, Ludger Beerbaum) en Lausbub (Achaz von Buchwaldt). Vandaag zijn ze Aquino onder Vladimir Beletskiy, die eerder werd bereden door Franke Sloothaak, en Cassiato, winnaar van de Wereldbekerproeven onder de Australische Harley Brown.

Bij zijn hengstenkeuring heeft Connor zoals verwacht uitstekend werk geleverd. Hij kreeg een 9,25 in het vrijspringen en een 10,0 in het springparcours, wat hem een springindex van 130,54 punten en een tweede plaats in het springklassement opleverde.

 

[top]

Neem contact op met Eibens Farm - Harald Andresen
Verkoop van springpaarden, dressuurpaarden, remontes en veulens van onze eigen Holsteiner paardenfokkerij.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL