Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Holsteiner merrie van Larima

Holsteiner merrie van Larima

duim DSC 6499LamiraHolsteiner paardenfokveulenverkoop

2y Holsteiner merrie geboren 07.04.2012 - Stamm 2543 - door Larima / MV. Cascavelle/ MMV. Carneval/

Verkoop van truienLarimar, de vader van deze Holsteiner merrie, maakte indruk met zijn uitstekende basisgangen, waarbij de galop werd beschreven als de maatstaf van alle dingen. Deze Holsteiner 2 jarige is iets heel bijzonders - ze is zeer sterk beïnvloed door de vader van de hengst en overtuigt met zijn kracht uit de achterhand, is krachtig en lichtvoetig in beweging. De hoek van de achterhand is bijzonder opmerkelijk. Nog een springtalent dat weet hoe hij moet bewegen.

Video's | Foto's | Stamboom | Hengst | Contact opnemen met

Als u meer informatie wilt over dit paard dat te koop of te veulen is of als u een show wilt inplannen, neem dan direct contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik geef u graag alle informatie over dit paard en beantwoord alle vragen die u heeft over dit paard dat te koop staat: Harald Andresen - Holsteiner paardenfokkerij en paardenverkoop

Eibens Farm - Harald Andresen
Verkoop van springpaarden, dressuurpaarden, remontes en veulens van onze eigen Holsteiner paardenfokkerij.

[top]


Paardenfoto's:

{gallery}paarden/salpelpaarden/Lamira2j{/gallery}

[top]


Stamboom: door Larima / MV. Cascavelle/ MMV. Carneval/

[top]


Hengsteninformatie: Hengstennaam

De Lavall II-zoon Larimar viel op bij zijn licentie in Neumünster door zijn correcte exterieur en zijn zeer goede basisgangen, waarbij zijn galop als voortreffelijk werd beoordeeld. Hij maakte ook indruk op de sprong met veel overzicht en vermogen.

Zijn vader Lavall II is in 2007 overleden. Hij bracht een aantal goede springpaarden: Lady Orion met Andre Sakakini (Egypte), Kassandra met Rolf-Göran Bengtsson (Zweden), Landru met Emilio Bicocchi (Italië), Lucky Boy met Marcus Ehning en Suncal's King met Joie Gattin (USA). Lavall II wordt als moedersvader bijzonder belangrijk gevonden. Bijvoorbeeld met de hengst Carvallo, met Checker (Beat Maendli) en Cash 63, die in 2005 met Marco Kutscher deelnam aan de finale van het WK-springen in Las Vegas.

Door zijn afstamming is Larimar zeer sterk beïnvloed door volbloedhengsten. Lavall II heeft de volbloed infusie via Landgraf I via Ladykiller xx, Anblick xx en Sacramento Song xx en via Wahnfried via Waldenser xx. In Larimar's moederskant wordt deze invloed weer versterkt door Lord, die ook een zoon is van Ladykiller xx en uit een dochter van Cottage Son xx. De grootmoeder Hanka leidt weer volbloed via haar vader Little Lion xx. 

Zowel zijn moeder Elastic Dream als zijn grootmoeder Hanka zijn zeer bekroonde staatspremiemerries. Elastic Dream was de onbetwiste kampioensmerrie als 2- en 3 jarige op de Elite Mare Show in Elmshorn. Als 7- en 8-jarige werd ze met succes geshowd in springcompetities onder de amazone Eva Bitter. Haar moeder Hanka was ook in de sport. Ze was Sleeswijk-Holsteinse kampioen in de koets van Uwe Ketelsen en won de belangrijke koetswedstrijd, de Donau-Alpen-Pokal. Met Capitol I bracht Hanka de gekeurde hengst Capan, die voor Finland op het Europees kampioenschap springen concurreerde. Een zus van Hanka is de merrie Mamba van Sacramento Song xx. Ze leverde het zeer succesvolle sportpaard Campari van Caletto II, die met Heinz Soltau en Carsten-Otto Nagel tal van springcompetities voor gevorderden (S) won. De gekeurde hengst Cormint van Calido I gaat ook via Carthago Z - Lord terug naar de beroemde merrie Mamba.

Larimar heeft zijn hengstenkeuring in Schlieckau afgesloten met een algemene index van 127,28 (5e plaats), een dressuurindex van 115,42 (8e plaats) en een springindex van 134,91 (2e plaats). Tijdens het verrichtingsonderzoek kende de jury hem een 10,0 in het vrijspringen en een 9,5 in het springen toe.

Onder zijn ruiter Alexandra Bitter heeft Larimar verschillende beginnende (A) en elementaire (L) proeven voor jonge springpaarden met topscores gewonnen. Zijn veulens zijn van goede kwaliteit, zowel in type als in beweging. In de indexevaluatie van veulens kreeg hij 123 punten.

[top]

Eibens Farm - Harald Andresen
Verkoop van springpaarden, dressuurpaarden, remontes en veulens van onze eigen Holsteiner paardenfokkerij.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL