Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Paardenfokkers werken samen

Paardenfokkers werken samen

Paardenfokkers uit twee landen werken samen

Moritzburg/Magdeburg - Paardenfokkers uit Saksen-Anhalt en Saksen willen hun samenwerking verdiepen

Vertegenwoordigers van de staatshengsten Prussendorf bij Halle (Saksen-Anhalt) en Moritzburg (Saksen) hebben vrijdag in Maagdenburg een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, zoals het ministerie van Landbouw heeft aangekondigd. "Als je voorop wilt lopen in de paardensport, heb je kwaliteit nodig", aldus Hermann Onko Aeikens (CDU), minister van Landbouw van Saksen-Anhalt. "Door de samenwerking van onze twee staatshengsten als ondersteunende pijlers van de paardenfokkerij, zijn we in staat om deze kwaliteit te bieden."

De paardenfokkerij en de paardensport zijn onderhevig aan voortdurende structurele veranderingen. "Daarom is het belangrijk dat we onze staatsstudio's efficiënter maken en hen zo een duurzaam perspectief bieden", aldus de Saksische minister van Landbouw Frank Kupfer (CDU). Ook marketing maakte deel uit van de overeenkomst. Met behulp hiervan wordt de wereldwijde verspreiding van diepvriessperma van de beste hengsten gestimuleerd. Daarnaast wordt er gezamenlijke laboratoriumapparatuur aangeschaft.

Er bestaat al een samenwerking tussen de noppen. In 2008 kochten de verantwoordelijken gezamenlijk de dekhengst "Fürst Wettin" voor 160.000 euro, dit jaar investeerden ze 90.000 euro in de jonge hengst "Decurio". Naast Prussendorf en Moritzburg zijn er nog acht andere staatsstudio's in Duitsland, bijvoorbeeld in Redefin (Mecklenburg-Vorpommern), Neustadt/Dosse (Brandenburg) of Celle (Nedersaksen). (dpa)

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL