Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Geen paardenbelasting in Sleeswijk-Holstein

Geen paardenbelasting in Sleeswijk-Holstein

Start van de landelijke online petitie tegen de invoering van een paardenbelasting

Warendorf (fn-press). Het protest tegen de invoering van de paardenbelasting gaat de "hete fase" in. Vanaf nu kunnen paardenliefhebbers hun stem uitbrengen in een online petitie, de link is te vinden op www.pferdesteuer.de. Daarnaast zijn er ook handtekeningenlijsten beschikbaar om te downloaden onder deze link.

De komende zes weken (tot 31 maart) kunnen paardenliefhebbers protesteren tegen de invoering van de paardenbelasting op het internet of op handtekeninglijsten. Het verzoekschrift is gericht aan alle steden en gemeenten in Duitsland en in het bijzonder aan de gemeenten die zich al voor de paardenbelasting hebben uitgesproken (zoals Bad Sooden-Allendorf/Hessen). Deze worden opgeroepen om de beslissing in te trekken.

Onder auspiciën van de Duitse paardensportfederatie (FN) roepen de Duitse paardensport- en fokkersverenigingen op tot een grote gezamenlijke solidariteitsactie. Ook al wordt de paardenbelasting (nog) niet overal besproken, in de strijd tegen de heffing is elke stem nodig. "We willen vele duizenden ruiters en paardenliefhebbers mobiliseren met deze petitie. Omdat we allemaal weten hoe oneerlijk de paardenbelasting is en wat een serieuze impact het zou hebben op onze sport, op de opleiding van kinderen en jongeren in onze clubs en bedrijven en op het fokken en houden van paarden en pony's", zegt FN-secretaris-generaal Soenke Lauterbach.

Dit verzoekschrift is specifiek gericht aan de belangengroepen van de gemeenten, de Duitse Vereniging van Steden en Gemeenten (grote steden en zelfstandige gemeenten) en de Duitse Vereniging van Steden en Gemeenten (steden en gemeenten die deel uitmaken van districten).

Paardenliefhebbers kunnen kiezen tussen de online petitie of de handtekeningenlijst. Beide zijn te vinden op www.pferdesteuer.de of op de homepages van vele ruitertijdschriften. De handtekeninglijsten worden geaccepteerd door de Duitse paardenfederatie, Freiherr-von-Langen-Straße 13, 48231 Warendorf, Fax: 02581-6362594 of 02581-63627616. Daarnaast biedt de FN op de website www.pferdesteuer.de reclamemateriaal zoals flyers en banners in verschillende formaten aan voor homepages.

Overigens moeten degenen die afgelopen december al hebben deelgenomen aan de online petitie tegen de paardenbelasting in Bad Sooden-Allendorf, de nieuwe petitie nog steeds steunen. Het zijn volledig gescheiden processen. kip

http://www.openpetition.de/petition/online/nein-zur-pferdesteuer-denn-wir-sagen-ja-zu-unseren-pferden
Petitie Nordfriesland tegen de paardenbelasting

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL