Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Merrie door hengst Uriko

Merrie door hengst Uriko

Paardenverkoop van UrikoVerkoop jonge Holsteiner merrie van de hengst Uriko / Leandro / Coriander / Roman / Flamberg - geboren 05.06.2013 - merrielijn 8777 -

Holsteiner merrie nobel, opvallend getekend met springstamboom van de topklasse! Dit merrieveulen is zowel sportief als fokkerig absoluut top! - Overtuig uzelf!

Het Holsteiner Verband beschreef deze hengst als volgt: Uriko's stamboom is zeer interessant. Internationale topverervers van het springras komen samen in een zeer bijzondere constellatie. Uriko's vader Untouchable komt uit een combinatie van de Franse topvererver Papillon Rouge met het bloed van de Nederlandse topvererver Heartbreaker. De verdere lijn voert via Carthago, Calypso I, Romantiker, Cottage Son xx terug naar de belangrijke Holsteiner lijn 18A2. Uriko's moeder Wizzard is een dochter van de Lavaletto-zoon Lavito, die op haar beurt weer aan moederszijde teruggaat naar de topvererver Carthago.

 {gallery}sale/foals/2014/filly_Uriko_2013{/gallery}

Hengst Uriko

Uriko kreeg in mei 2011 een licentie ter gelegenheid van de herkeuring en voltooide zijn 70-dagen test in Schlieckau. De toelating van Uriko is gebaseerd op een beslissing van de fokcommissie die het 30-daagse onderzoek als positief afgerond hengstenprestatieonderzoek heeft beoordeeld. Hij is in het najaar van 2011 geslaagd voor zijn hengstenkeuring. Het oordeel van de jury bevestigde de eerder getoonde talenten van de jonge hengst, met zijn galopscore van 9,25 en zijn springaanleg met een 8,83. In totaal behaalde de hengst een hengstenprestatietestfokkersscore van 130. Uriko is zeer goed in het type van het moderne springpaard. Met een hoogte van 1,72 m voldoet de hoogbenige 6-jarige hengst aan alle eisen van een Holsteiner hengst. Zijn hoofd is expressief, zijn nek is goed op zijn lichaam geplaatst en zijn lengte is goed geproportioneerd. Zijn rug is uitstekend geconstrueerd en gaat goed gespierd naar een sterke achterhand. 

Uriko overtuigde van zijn eerste show en won een beginnersspringproef voor jonge paarden onder zijn ruiter Thomas Konle. Het paar heeft zich ook hoog geplaatst in de elementaire klasse testen voor jonge springpaarden.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL