Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Merrieveulen van de hengst Uriko

Merrieveulen van de hengst Uriko

Holsteiner paardenfokveulenverkoopVerkoop Holsteiner merrieveulen van de hengst Uriko / Carnando / Donnerhall - geboren 2014 - Stamm 1463

VeulenverkoopUriko's stamboom is zeer interessant. Dit is een zeer bijzondere constellatie van internationale topverervers van het springras. Uriko's vader Untouchable komt uit een combinatie van de Franse topvererver Papillon Rouge met het bloed van de Nederlandse tophengst Heartbreaker. De verdere lijn voert via Carthago, Calypso I, Romantiker, Cottage Son xx terug naar de belangrijke Holsteiner lijn 18A2. Dit Holsteiner merrieveulen heeft een uiterst unieke fokkerij aan moederskant met Carnando en Donnerhall! Vloeiende bewegingen en een explosieve start - kijk zelf maar!

 (kastanjebruin veulen)
{galerij}salaris/foals/2014/van_Ulriko/{/galerij}

Holsteiner hengst Uriko

Uriko kreeg in mei 2011 een licentie ter gelegenheid van de herkeuring en voltooide zijn 70-dagen test in Schlieckau. De toelating van Uriko is gebaseerd op een beslissing van de fokcommissie die het 30-daagse onderzoek als positief afgerond hengstenprestatieonderzoek heeft beoordeeld. Hij is in het najaar van 2011 geslaagd voor zijn hengstenkeuring. Het oordeel van de jury bevestigde de eerder getoonde talenten van de jonge hengst, met zijn galopscore van 9,25 en zijn springaanleg met een 8,83. In totaal behaalde de hengst een hengstenprestatietestfokkersscore van 130. Uriko is zeer goed in het type van het moderne springpaard. Met een hoogte van 1,72 m voldoet de hoogbenige 7-jarige hengst aan alle eisen van een Holsteiner hengst. Zijn hoofd is expressief, zijn nek is goed op zijn lichaam geplaatst en zijn lengte is goed geproportioneerd. Zijn rug is uitstekend geconstrueerd en gaat goed gespierd naar een sterke achterhand.
Uriko overtuigde van zijn eerste show en won een beginnersspringproef voor jonge paarden onder zijn ruiter Thomas Konle. Het paar heeft zich ook hoog geplaatst in de elementaire klasse testen voor jonge springpaarden.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL