Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Usambara van Casco - 3558

Usambara van Casco - 3558

Paardenmerrie van de hengst Casco

Usambara door de hengst Casco - 3558

Holsteiner paarden - fokmerrie te koop
Geboren: 01-01-2004 - Holsteiner merrielijn 3558 - Stm.164cm
Edelachtbare, bloedgemarkeerde Holsteiner topmerrie van Casco MV Calato MMVGrundyman xx. Deze merrie werd als Folhen in het kampioenschap 5te, is getest op prestaties en met een Bezierksprämie ausgestate. Usambara geeft haar edele verschijning en haar bewegingskwaliteit, met name de stijgende galop, door aan haar Holsteinse veulens. De paring met Cassini I is een groot succes gebleken! De nakomelingen van deze Holsteiner merrie zullen zich attent maken.

 

 

{gallery}Paarden/Machten/Usambara{/gallery}

 

 

Merrie: Usambara door Casco - 3558  Stamboom  Veulens  Boomstam: 3558  Hengst: Casco  Contact opnemen met

Holsteiner merrie: Stamboom

Stamboom: Usambara door Casco - 3558

Geboren: 01-01-2004 - Holsteiner merrie lijn 3558 - stm.164cm - grijs paard

 

Casco Cascavelle Cantus Caletto I
Moniline
Phaedra Calando I
Fangelika
Farett Verhuurder Landgraaf I
Girane
Tarett Lagos
Gotin
 
Irma I Calato Capitool Capitano
Folia
Vanessa III Landgraaf I
Renaissance
Diplomaat Grundyman xx Grundy xx
Berthe Manexx
Tompa Carnelav
HorseLorha

Holsteiner veulens

Holsteiner veulen van de fokmerrie Usambara van Casco - 3558

Colt van Cassini I

{gallery}paarden/voeten/2011/Usambara_foal_v._Cassini_I{/gallery}

 

Holsteiner stam: 3558

Holsteinse merrielijn: 3558

 

Holsteiner merrielijn 3558

De Nautilus xx-dochter Edusa H met de drie dochters

  • Idris HSP door Flamberg
  • Ledusa HSP v. Lorenz
  • Zitah H v. Capriccio

en hun talrijke nakomelingen, waaronder gekeurde hengsten en succesvolle sportpaarden. Bijzonder opmerkelijk is de Ledusa-dochter en meervoudige hengstenmoeder Texas van Carneval.

De voorvader van deze lijn is een in 1914 geboren merrie van Wagehals, die via Falb, Ethelbert 1197 en Hannibal 944 een klassieke Holsteinse bloedcombinatie leidt. Dit wordt verder bepaald door Tobias en opnieuw Falb en Ethelbert via de hengsten Valentin, Ordner en Facit.

Op de achtergrond van de Holsteiner merrielijn 3558 is de sterke verschijning van de merrie Hertha in de Boomstam 18B1. Met haar zonen en dochters uit de paring met respectievelijk Cicero en Falb heeft Hertha een van de meest invloedrijke prestatiestammen in de Holsteinse fokkerij opgericht.

Holsteiner hengst: Casco

Holsteiner hengst: Casco

 

Holsteiner hengst Casco

Onmiskenbaar gepresenteerd Cascavelle zoon, die in veel opzichten de royale spreekwoordelijke huur heeft. Groot vermogen, beentechniek en bascule, gekoppeld aan de beste berijdbaarheid en een maximale elasticiteit in de basisgangen kenmerken deze schimmel, die in Nederland al is afgedekt en daar ook zijn prestatietest heeft afgelegd. De moeder, Farett, is een dochter van Landlord, die zonder ooit bijzonder beschermd te zijn één van de sterkste zonen van de hengstenlegende Landgraf I (vader van o.a. de wereldkampioen Lianos 4/Rodrigo Pessoa) is geworden. Met Lagos, Ramiro en Roman is de prestatiecomponent ook in de volgende generaties van de damlijn goed beveiligd. De overgrootmoeder Gotin bracht Cor de la Bryère, een zeer succesvolle merrie in de internationale springsport, Chanel 23/Claus Thiedemann en Jörg Münzner (AUT), die op haar beurt de moeder was van de hengst Leon Cavallo en verschillende zeer goede sportpaarden bracht.

Casco gaat terug naar de lijn 5382. Uit deze stam komen ook de hengsten Caballero (BEL, DK), Le Vainqueur (PB Oldbg.) en het internationale toppaard Lovely Boy 16/Norbert Koof.

Casco heeft in Nederland en ook in Duitsland meerdere malen de springcursussen L en M gewonnen en was in 2003 vice-kampioen van Nederland in de springsport. Onder Thomas Voss won Casco en plaatste zich in de middelbare (M/A) en gevorderde (S) springcompetities. In 2004 was hij internationaal succesvol, onder meer met het winnen van de hengstencompetitie in Hengeloo. Onder Gerald Geessink zet hij zijn carrière zeer effectief voort. Zijn eerste nakomelingen in Nederland kregen de hoogste nakomelingenscore van alle hengsten die in 1997 zijn geboren en zijn oudste nakomelingen hebben inmiddels springcompetities gewonnen.

Casco zelf is prachtig gemaakt, erg leuk om te rijden en een bijzondere trui. Moeder Farett is een dochter van Landlord, die ook de wereldkampioen Lianos/Rodrigo Pessoa heeft voortgebracht. Met Lagos, Ramiro en Romeinse buitengewone hengsten in de volgende generaties. Casco vertegenwoordigt de Holsteinse moederlijn 5382, die internationaal bekend staat om de hengsten Caballero (België, Denemarken), Le Vainqueur (Oldenburg) en de beroemde springpaarden Lovely Boy 16/Norbert Koof en Chanel 23 (Jörg Münzner).
Zijn nakomelingen zijn verfijnd van type en hadden een goede start in de springwedstrijden. Casco was "Kampioen van het jaar" in Nederland. In 2003 was hij vice-jumperkampioen van Nederland. In 2004 begon hij internationaal te strijden en werd hij 1e in de springcompetitie voor gekeurde hengsten in Hengeloo (Nederland). Ondertussen is hij zeer succesvol met Gerald Geessink (NL).

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL