Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
2011 Rubi - merrieveulen van Cosido

2011 Rubi - merrieveulen van Cosido

Holsteiner veulenverkoopHolsteiner merrieveulen van Cusido

Holsteiner merrieveulen - geboren 2011 - Stamm 3317 - hengsten: Cusido / MV Landucci/ MMV Cansas/ MMMV Waldenser

VeulenverkoopUitstekend Holstein merrieveulen van Cusido. Dit veulen houdt wat men van deze stamboom mag verwachten! Zuivere spring- en bewegingskwaliteit. Vader Cosido is één van de meest interessante hengsten van de keuring in 2007 in Neumünster. Deze zwarte hengst overtuigt met het charisma van een uitstekend geconstrueerde atleet. De optimaal geconstrueerde toplijn van deze jonge hengst is van bijzonder belang voor de fokkerij van springpaarden. Zijn conformatie stelt hem in staat om zeer goed te bewegen, gekenmerkt door een altijd dragende en toegewijde achterhand. Zijn springvermogen is enorm en zijn kwaliteit op de sprong is duidelijk. Het uiterlijk van Cosido wordt gekenmerkt door prestatiebereidheid, kracht en hardheid. De moeder is een sport type Holstein fokmerrie. Rubi was zelf succesvol in de springsport tot en met medium (M**) niveau - uitgerust met vermogen tot vergevorderd (S) niveau moest deze Holsteiner merrie haar springcarrière beëindigen na een sportblessure. Een veulen uit deze dekking is gewoonweg prachtig!

Video's | Foto's | Stamboom | Hengst | Contact opnemen met | Moeder merrie

Als u meer informatie wilt over dit paard dat te koop of te veulen is of als u een show wilt inplannen, neem dan direct contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik geef u graag alle informatie over dit paard en beantwoord alle vragen die u heeft over dit paard dat te koop staat: Harald Andresen - Holsteiner paardenfokkerij en paardenverkoop

Contact opnemen met Eibens Farm - Harald Andresen
Verkoop van springpaarden, dressuurpaarden, remontes en veulens van onze eigen Holsteiner paardenfokkerij.

Veulens video:

{flv img="horses/foals/2011/Rubi_F._Cusido/DSC_3619.jpg"}foals/2011/Rubi_F._Cusido/177_Ruby{/flv}

Als u problemen heeft met deze paardenvideo, of als u de video van dit paard in een groter formaat wilt bekijken, neem dan contact met ons op.
kwaliteit, u kunt deze paardenvideo hier ook downloaden als Windows Media Video (wmv).
Klik op de volgende link en de video wordt direct in uw Windows Media Player geopend.

2011 Rubi - merrieveulen van Cosido andresen, charisma, cosido, cosidos, veulen, gemerkt, harald, hengst, boerderij, holsteiner, informatie, stamboom, paardenfokkerij, springpaarden, vader, vaders mov small Verkoopvideo - merrieveulen van de hengst Cosido 30,90 MB

[top]


Veulenfoto's:

{gallery}paarden/voeten/2011/Rubi_F._Cusido{/gallery}

[top]


Stamboom

 Cosido Cosimo Kandidaat Calypso II
Gofine H
Farah X H oudejaarsavond
Rahel HSP
Cantata II ZB1-VP Calido I Cantus
Barones VII H
Azora H Atleet Z HAN
Naika H
 
Rubi Landucci Landgraaf I Ladykiller xx
Wartburg
Damira I Ramiro
Overval
Sparta Cansas Cor de la Bryere
Babolna
Hekla Waldenzen
Zapria v. Marder

[top]


Hengsteninformatie: Cosido

Stamboom Bekijk Cosido
(klik op, er wordt een nieuw venster geopend)

Cosido is één van de meest interessante hengsten van het keuringsjaar 2007 in Neumünster. Deze zwarte hengst overtuigt met het charisma van een uitstekend gebouwde atleet. De optimaal geconstrueerde toplijn van deze jonge hengst is van bijzonder belang voor de fokkerij van springpaarden. Zijn conformatie stelt hem in staat om zeer goed te bewegen, gekenmerkt door een altijd dragende en toegewijde achterhand. Zijn springvermogen is enorm en zijn kwaliteit op de sprong is duidelijk. Het uiterlijk van Cosido wordt gekenmerkt door prestatiebereidheid, kracht en hardheid.

Zijn vader Cosimo is helaas op 6-jarige leeftijd overleden aan een koliekoperatie. Als 5- en 6-jarige trok deze Contender-zoon al de aandacht met zijn goede successen in proeven voor jonge springpaarden. Vandaag de dag wordt het steeds duidelijker dat hij de vaardigheden van een positieve vererver en sportpaardenmaker bezit. Dat is geen toeval, want de moederlijn van Cosimo, Stamm 242, is een beproefde Holsteinse merriestam die al hengsten als Laertes, Liostro, Roderik, Alcatraz, Briscar, Castellini of Caitano heeft voortgebracht. Vooral de tak van deze lijn, die wordt onderhouden door Prof. Schmidt, de fokker van Cosimo, wordt gekenmerkt door grote prestaties in de sport. Een van de meest succesvolle sportpaarden van de afgelopen jaren in de USA, de hengst Sandstone Laurin, komt uit deze lijn.

Cosido's moeder, Kantate, geboren in 1995, vertegenwoordigt op uitstekende wijze het type van de moderne Holsteinse fokmerrie met een groot charisma en een uitstekende bewegingskwaliteit. Haar vader Calido heeft zeer succesvolle nakomelingen als de Duitse kampioen van 2006 en 2007, Coupe de Coeur, oftewel Nobless M, die met het Zwitserse team vierde werd op de Europese Kampioenschappen in Mannheim 2007 en op de Olympische Spelen in Hongkong 2008. In de verdere pedigree van Kantate zijn er nog twee interessante prestatieverervers, de Almé-zoon Athlet en de volbloed Thuswin xx. De damlijn 2067 is vooral sterk in Dithmarschen. De internationaal succesvolle Landstreicher van Landgraf I, Leonardo van Landmeister en de Derby-winnaar Gonzales zijn terug te voeren op deze moederlijn.

Door een blessure als gevolg van een ongeval kon Cosido in 2008 niet deelnemen aan het verrichtingsonderzoek voor de hengsten. In 2009 maakte hij het goed met een springindex van 124,99 (4e plaats), een dressuurindex van 118,13 (7e plaats) en in het algemeen klassement als derde beste in zijn testgroep met 126,31 indexpunten.

In zijn eerste showseizoen ontwikkelde hij zich zeer goed onder Jörg Sievertsen. Hij plaatste zich in de basis (L) en medium (M) proeven voor jonge springpaarden en kwalificeerde zich voor het Bundeschampionat in Warendorf.

[top]

Neem contact op met Eibens Farm - Harald Andresen
Verkoop van springpaarden, dressuurpaarden, remontes en veulens van onze eigen Holsteiner paardenfokkerij.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL