Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Blackfly

Blackfly

Er zijn ongeveer 50 verschillende soorten vlinders in Duitsland. Veel paarden zijn allergisch voor de angel van de blackfly.

De verschillende soorten vlinders broeden meestal onder water, in beken of grote vijvers. Houd uw paarden daarom zo mogelijk uit de buurt van meren, beekjes en vijvers. Eigenlijk zijn beide geslachten van de libellen nectarzuigers, maar de vrouwelijke libellen hebben de neiging om bloed te zuigen op vogels of zoogdieren. Sommige paarden zijn allergisch voor de muggenbeet en worden vaak pijnlijk. De allergische reactie van paarden op de beet van de blackfly kan worden verergerd door de verhoogde opname van eiwitten in het voer. Als je paard allergisch is voor de blackfly of zijn beet, moet je voorkomen dat het paard te veel geconcentreerd voer krijgt, of als het paard in de paddock staat, moet je voorkomen dat het te veel van het vette gras eet.

Het helpt ook om wat borstels (bezems) te hebben die je aan een paaltje kunt bevestigen zodat het paard erop kan scalperen.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL