Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
2015 - veulen van de hengst Uriko

2015 - veulen van de hengst Uriko

Holsteiner veulen van Uriko uit L-Celine van Corrado II, Tumbled XX, Rigoletto, Consul - Stamm 5401, geboren 09.04.15

 Uriko's vader Untouchable, zelf getest in de internationale topsport, komt uit een connectie van de Franse topvererver Papillon Rouge met het bloed van de Nederlandse tophengst Heartbreaker. De moeder van Corrado II kon nauwelijks een betere bloedverwantschap hebben met deze hengst. Het is dus niet verwonderlijk dat we hier een veulen van de speciale klasse kunnen aanbieden. Bel ons en maak een afspraak...

{gallery}salaris/foals/2015/H_Uri_Cor/{/gallery}

{galerij}salaris/foals/2015/L-Celine_Uriko/{/galerij}

De Henst Uriko

Uriko is volledig in het type van het moderne springpaard. Met een hoogte van 1,72 m voldoet de hoogbenige achtjarige hengst aan alle eisen van een Holsteiner hengst. Zijn hoofd is expressief, zijn nek is optimaal ingesteld op zijn lichaam en zijn lengte is goed geproportioneerd. Zijn rug is uitstekend geconstrueerd en gaat dienovereenkomstig gespierd in een sterke achterhand.

Uriko's stamboom is zeer interessant. Dit is een zeer bijzondere opstelling van internationale topverervers van de springpaardenfokkerij.

Uriko's vader Untouchable, zelf getest in de internationale topsport, komt uit een connectie van de Franse topvererver Papillon Rouge met het bloed van de Nederlandse tophengst Heartbreaker.

De verdere lijn voert via Carthago, Calypso I, Romantiker, Cottage Son xx terug naar de belangrijke Holsteiner lijn 18A2. Uriko's moeder Wizzard is een dochter van de Lavaletto-zoon Lavito, die op haar beurt weer aan moederszijde teruggaat naar de topvererver Carthago. De moederlijn van Wizzard gaat terug op de 4172-stam via de prestatiehengsten Corrado I, Rocadero, Fasolt en Marlon xx. Vooral de laatste tijd hebben internationaal succesvolle sportpaarden uit deze stam, zoals de Baloubet du Rouet-zoon Balourado onder Robert Smith, de aandacht getrokken. De eerste veulens van Uriko worden gekenmerkt door een zeer goed type en kregen 134 indexpunten voor type en exterieur.

http://holsteiner-verband.de  )

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL