Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
2015 - Premium - Holsteiner - veulen van Toulon BWP

2015 - Premium - Holsteiner - veulen van Toulon BWP

Premium - Holsteiner - veulen van Toulon BWP (door. Heartbreaker WPN - Jokinal de Bornival BWP ) uit White Girl van Colman, Alcatraz, Lord, Raimond Stamm 18 A2

Om succesvolle springpaarden te fokken, moet je als fokker open staan, zei Harald Andresen toen hij werd gevraagd naar deze dekking. Ik was zeer geïnteresseerd in de hengst Toulon en gebruikte een van mijn beste Holsteiner merries voor deze dekking.

Deze beslissing was juist, dus dit veulen kreeg een premie in Behrendorf - gefeliciteerd - ga zo door!

 

{gallery}salone/foals/2015/H_Toulon/{/gallery}

 

 

 

De hengst Toulon was een van de meest opvallende zonen van de uitmuntende hengst Heartbreaker in de internationale springsport van de afgelopen jaren. Onder het zadel van Hubert Bourdy won de 1,72m BWP-hengst de Grote Prijs op de Global Champions Tour in Sao Paulo en tal van andere hoge klasseringen. Vorig jaar heeft Toulon echter een blessure opgelopen in Arezzo die de baai dwong tot een uitgebreide pauze van de sport. Hoewel de hengst weer fit is en zijn gebruik door de dierenartsen is goedgekeurd, hebben eigenaar en ruiter besloten om Toulon voor de duur van dit dekseizoen uitsluitend voor de fokkerij te gebruiken om aan de veilige kant te zijn.

Een goede zaak voor de veeleisende springpaardenfokkerij, want het bruine paard komt steeds meer naar voren als vader van zeer getalenteerde nakomelingen: zijn vader is de eveneens internationaal succesvolle hengst Heartbreaker onder Peter Geerink, die als springpaardenvererver een levende legende is. Echter, ondanks de vele gelicentieerde zonen is het soms moeilijk om een opvolger te werven die in de onvergelijkbare Heartbreaker's grote voetsporen zou kunnen treden. Enerzijds is dit te wijten aan het feit dat Heartbreaker niet gemakkelijk te paren is in termen van exterieur en frame in de productie van gekeurde hengsten en anderzijds, omdat het sperma van de levende springvererver legende momenteel niet noodzakelijk van hoge kwaliteit is, een feit dat op zijn beurt het aantal van zijn op dit moment geboren nakomelingen aanzienlijk beperkt.

 

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL