Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
2015 - Premium Holstein merrieveulen van Nekton

2015 - Premium Holstein merrieveulen van Nekton

Premium Holstein merrieveulen van Nekton MV Quintero/Silvano/Cash Stamm 890

Een zeer elegant Holsteiner springpaard uit Stamm 890 dat ook wel bekend staat als de Casall Stamm. Dit Holsteiner veulen, dat op de veulenkeuring in Behrendorf met een premie is bekroond, onderstreept zijn kwaliteit in beweging en in exterieur. Het edele gezicht en de lange benen laten nu al heel optimistisch naar de toekomst kijken.

{gallery}sale/foals/2015/ST_Nekton_Quintero/{/gallery}

Nekton, geboren in 2000, is van bijzonder belang in de Holsteinse paardenfokkerij, niet alleen vanwege zijn vader Nimmerdor. Ook de moederlijn is zeer interessant, want die gaat via de belangrijke merries Legende en Viola terug op een zeer succesvolle Dithmarsch-merriestam.

Nekton was de beste hengst op het verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf met 143 indexpunten bij het springen.

Vader Nimmerdor, een Nederlandse zoon van de Holsteiner hengst Farn uit een Nederlandse merrie die afstamt van de volbloed Koridon xx, is één van de beste verervers in de Europese warmbloedfokkerij. Hij was internationaal succesvol in de sport met Albert Voorn. Met meer dan 30 gekeurde zonen heeft hij een dominante invloed gehad op de Nederlandse springpaardenfokkerij. Nimmerdor staat momenteel in hoog aanzien omdat zijn zoon Heartbreaker wordt beschouwd als een bijzonder succesvolle vererver van springtalent.

De moeder Legend - een Coriano-dochter gaat in haar pedigree terug op Viola van Caletto II. Zij is de moeder van Dobel's Cento, die met Otto Becker één van de beste en meest succesvolle springhengsten is in de internationale warmbloedfokkerij: Team Gold Medal op de Olympische Spelen in Sydney in 2000, winnaar van de Wereldbekerfinale in 2002 en winnaar van de Grote Prijs van Calgary en in Aken. Nekton was als jonge hengst al veel bezocht en had uitstekende veulenteelt.

Zijn nakomelingen behaalden topprijzen op de Holsteinse veilingen. Nekton heeft al zes gekeurde zonen en elf staatspremiemerries. ( Info: Holsteiner Verband)

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL