Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
2015 - Premium Holstein veulen van Chin Champ

2015 - Premium Holstein veulen van Chin Champ

Premium Holsteiner veulen van Chin Champ MV Landgraf I/ Capitol/ Sacramen.Song xx Stamm 741

Als de vader zodat de zoon rustig kan worden gezegd met dit veulen van Chin Champ! Vanwege zijn type, zijn grote uitstraling en zijn bewegingskwaliteit werd dit hengstveulen bekroond op het veulenkampioenschap in Behrendorf. Via de Holsteinse moedermerrie met Landgraf I / Capitol I en dan in de verbinding met de volbloed, die zo belangrijk is voor deze dekking, kan het alleen maar goed zijn - we zijn zeer tevreden!

{galerie}salaris/foals/2015/H_ChinCHamp/{/galerie}

 

 

Zelfs als veulen was Chin Champ zo in het oog springend door zijn uitmuntende type, grote uitstraling en kwaliteit van beweging dat hij zelfs toen al door veel geïnteresseerden als een potentieel hengstenpotentiaal werd beschouwd. Deze beoordeling werd bevestigd op de keuring in Neumünster in 2008: Grote charisma, een goed gevormd gezicht, uitstekende gangen en zorgvuldig springen met veel vermogen waren de criteria die hem een klassering als premiehengst opleverden.

Vader Chin Champ is een afstammeling van Constant en dus direct ingeteeld in de lijn 18B1. Chin Champ is ook meerdere malen ingeteeld bij de hengst Cor de la Bryère via Chin Chin Chin, Carvallo en Contender. Chin Chin, die zeer succesvol was in de internationale competitie onder de Mexicaanse Jaime Azcarraga, nam deel aan de Olympische Spelen in Seoel waar hij achtste werd in de individuele finale. Na het beëindigen van zijn sportcarrière werd Chin Chin in Nederland geplaatst voor de fokkerij met Wiepke v. d. Lageweg. In zijn moederlijn gaat Chin Chin terug op de zeer succesvolle stam 4539 van de familie Köhncke in Badendorf, waarvan de meest succesvolle vertegenwoordiger de drievoudig Derby-winnaar Collin is.

De moeder Ravenna werd door haar fokker, de Nederlander Gerhard Roerink, uitstekend gepromoveerd, zodat ze een zeer goed verrichtingsonderzoek doorstond en op de merrieshow in Elmshorn de titel "Staatspremiemerrie" kreeg. Ravenna, dochter van de Carthago-zoon Carvallo, die succesvol was in de springsport tot vergevorderd (S) niveau, gaat via de topvererver Contender terug naar de merrie Waldfee van Latino en Esplanade van Colt. Deze laatste is een dochter van de belangrijke Adrette en dus een kleindochter van Dorette, één van de beste merries uit de succesvolle 18B1-stam. Deze lijn is altijd één van de meest succesvolle in de Holsteinse fokkerij geweest als het gaat om het uitbrengen van hengsten, zoals Constant, Farn, Lagos, Quantum, Rembrandt, Roman en Ronald. Maar ook belangrijke sportpaarden als Orient (Hans Günter Winkler), Campesino (Thomas Voss) en Queen Liesa (Toni Haßmann) gaan terug naar deze moederlijn. ( Info: Holsteinber Verband)

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL