Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Hof Eibens - Holsteinse paardenfokkerij

Hof Eibens - Holsteinse paardenfokkerij

Harald Andresen - Holsteiner paardenfokkerij Eibens

Harald Andresen
Holsteiner paardenfokkerij
Eibens Boerderij

Ik gebruik niet alleen tophengsten voor de fokkerij, maar geef ook jonge hengsten een kans als ik in hen geloof en ze hebben mijn aandacht positief getrokken. Ik probeer paarden te fokken en niet te vermenigvuldigen.

De Eibens-boerderij in Behrendorf - Sleeswijk-Holstein - is al vele generaties in het bezit van de familie Andresen. Harald Andresen nam het familiebedrijf over van zijn vader op 19-jarige leeftijd. Al op 12-jarige leeftijd was Harald Andresen toegewijd aan het Holsteiner paard. Hij reed zichzelf met succes in tal van wedstrijden in de dressuur- en springsport tot aan klasse M, totdat hij bij een arbeidsongeval een zware knieblessure opliep, waardoor hij gedwongen werd om het prestatiegerichte wedstrijdrijden op te geven.

Omdat hij echter het Holsteinse paardenbloed in zich draagt, kocht Harald Andresen in 1989 zijn eerste merrieveulens, met een interessante stamboom voor de Holsteinse paardenfokkerij. In 1999 is het bedrijf Eibens omgebouwd van melkveehouderij naar stierenmesterij en in het bijzonder naar Holsteinse paardenfokkerij.

Vandaag de dag zijn er meer dan 20 Holsteinse fokmerries, waarvan sommige met zeer oude merrielijnen in de stal van Harald Andresen. „Ik probeer paarden te fokken, niet te vermenigvuldigen...„. Dit is het primaire doel van Harald Andresen als je hem vraagt naar zijn paardenfokkerij. Als Harald op stal staat en hij praat over zijn paarden en veulens, kun je meteen horen dat hij van paarden houdt. Zelfs na zoveel jaren van fokken is de geboorte van veulens nog steeds een van de meest opwindende en ontroerende momenten. Elke geboorte van een nieuw veulen is een familiegebeurtenis, waarbij de hele familie aanwezig is, en dat zijn 7 personen.

Harald Andresen - Holsteiner paardenfokkerij Eibens

Op de vraag waarom hij alleen Holsteiner paarden fokt, antwoordt Harald: De hele wereld wil Holsteiner springpaarden, dus waarom zou je nog iets anders fokken, vooral als je zelf een Holsteiner bent?? Hij houdt ervan om urenlang door de verschillende hengsten- en paardenveilingcatalogi te snuffelen om de juiste combinatie voor zijn fokmerries te vinden. Harald geeft ook Holsteinse jonge hengsten een kans als ze hem opvallen.

 

Harald Andresen - Holsteiner paardenfokker

Harald Andresen - Holsteiner paardenfokker

Tot zijn belangrijkste fokmerries behoort met zekerheid de Holsteiner merrie Douglas (stam 18 A2) van Alcatraz / MV. Heer / MMV. Raimond. Ze is een van de merrieveulens die in 1989 is aangekocht en die de basis heeft gelegd voor de Holsteiner paardenfokkerij in Hof Eibens. Deze merrie heeft eersteklas en uitzonderlijke veulens ter wereld gebracht, waarvan vele nog steeds succesvol zijn in de springsport tot op gevorderd (S) niveau en te vinden zijn in de finale van de Bundeschampionats. Deze merrie maakt nu deel uit van de familie en veel fokkers zijn geïnteresseerd in haar, maar ze is niet te koop.

Harald Andresen zet zich ook buiten de eigen paardenfokkerij in voor de paardensport. Dus hij is onder andere de 1. voorzitter van de Rijclub Obere Arlau in Behrendorf, waarbij hij zeer betrokken is en die elk jaar in het voorjaar een van de eerste grote toernooien organiseert, de Nospa Dressage Classics, in het noorden van Sleeswijk-Holstein. Verder is Harald afgevaardigde van de Holsteiner Verband in het korfdistrict Nordfriesland, dat elk jaar de paardenverkoopdagen in Nordfriesland organiseert, evenals de merrieproeven, de hengstenkeuring voor de keuring, de veulenrennen en de veulenkampioenschappen in het district.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL