Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Lorentina van Lorentin I - 628B

Lorentina van Lorentin I - 628B

Holsteiner fokmerrie van de hengst Lorentin I
Geboren: 01-04-2001
Stam: 628B
Stokmeting: 170 cm

Voorouders:
Lorentin I / Corleone / Ladykiller XX
Veulens bij Heel by:
Gedragen door:
Connor

Holsteiner paardenfokkerij Eibens - Harald Andresen
Paardenmerrie van de hengst Lorentin I

Lorentina van Lorentin I - 628B

door de hengst Lorentin I
Geboren: 01-04-2001 - Holsteiner merrielijn 628B - stm.170cm
Kleur: Bruin - In veulen door: Connor - Veulen te voet door:

 

 

{gallery}paarden/merries/lorentina{/gallery}

 

Holsteiner merrie: Stamboom

Stamboom: Lorentina van Lorentin I - 628B

Geboren: 01-04-2001 - Holsteiner merrielijn 628B - stm.170cm - bruin

 

FarneseVeronaSailing Light xxLone Beech xx

Lorentine I Loutano Landgraaf I Ladykiller xx
Warthburg
Troje Calypso I
Mevrouw
Wiena Latino Ladykiller xx
Imela II
Nairobi
 
Paard Corleone Paard Paard
Paard
Paard Paard
Paard
Paard Ladykiller XX
Paard Martell
Paard
Farnese

 

Holsteiner veulens

Holsteiner veulen van de fokmerrie Lorentina van Lorentin I - 628B

 

Holsteiner stam: 628B

Holsteiner hengst: Lorentin I

Holsteiner hengst: Lorentin I

 

Met Lorentin I bracht Loutano op de licentie van 1994 een zoon voort die onder de indruk was van zijn uitstekende bewegingen en zo de bijzondere kwaliteiten van Loutano's vader onderstreepte.

Door zijn goede basisgangen kwam Lorentin I naar de dressuurstal van het Holsteiner Verband en werd hij naast zijn fokkerij-activiteiten door Wolfgang Schade opgeleid. Hij behaalde successen met hem tot aan de overwinningen in de Grand Prix. Tijdens hun gezamenlijke carrière nam het duo met succes deel aan internationale Grand Prix wedstrijden in Hamburg, Oslo en Rotterdam. In 2006 heb ik Lorentin zijn sportcarrière moeten beëindigen als gevolg van een meniscusblessure.

De moeder van Lorentin, de merrie Wiena, komt uit stam 260. Naast Lorentin's vader Loutano, die twee keer het Ladykiller-xx-bloed draagt, is er ook Ladykillerxx-bloed via zijn grootvader Latino. Aan moederskant volgen de hengsten Farnese en Anblick xx - twee hengsten die bekend staan om hun sterke bewegingen. Alle nakomelingen van Wiena vonden hun weg naar de sport. Naast Lorentin I wordt zijn broer ook met succes gebruikt in de dressuur.

Zijn volle broer, geboren in 1995, is internationaal succesvol in geavanceerde (S) springcompetities in Denemarken met Erik Bigler.

De nakomelingen van Lorentin worden vooral gekenmerkt door een uitstekende dressuurhouding en bewegingskwaliteit. Op de keuring van 1999 waren twee van zijn zonen uitmuntend: Lusello was de uitstekende kampioenshengst en met de premiehengst Lindberg leverde Lorentin I een nakomeling die op de hengstenveiling voor 280.000 DM aan Zweden werd verkocht. In totaal zijn tot nu toe negen van zijn hengsten gekeurd, naast de twee genoemde, Lento en Limoncello I en II in Holstein, Laurentin in Westfalen, Lavari in Rijnland-Palts en Loreto voor Mecklenburg.

De meest succesvolle nakomeling op dit moment is het voormalige veilingpaard Liebling, dat als lid van het Engelse dressuurteam onder Carl Hester deelnam aan het Europees Kampioenschap in Windsor in 2009 en een belangrijke bijdrage leverde aan het winnen van de zilveren medaille van het team. Lento en Hans Peter Mohr behaalden ook goede resultaten met vele plaatsingen in Grand Prix wedstrijden, net als Loverboy en Verena Lang - ze werden tweede in de Intermédiare I kür op de German Masters in Stuttgart en Lydianus, die onder zijn ruiter Charlotte Haid-Bondergaard (SWE) 6e werd in de World Cup Dressage in Stockholm.

Intussen staat Lorentin bekend als een vader van goed handelbare, sterk bewegende en berijdbare nakomelingen. Zijn fokwaarde in de springsport, die aanzienlijk boven het gemiddelde ligt, is een indicatie voor het succes van zijn nakomelingen in de springsport; in Duitsland heeft hij momenteel 13 S-succesvolle nakomelingen in de springsport. Zo won de Lorentin-zoon Loriot K onder Carsten-Otto Nagel de "Holsteiner Masters Future Prize" op het indoortoernooi in Kiel 2008, de hoogste prijzengeld springcompetitie voor 6-jarigen ter wereld. In 2009 behaalde dit duo ook successen op het geavanceerde (S) niveau.

 

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL