Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Veulen tijd - het zetten van de koers voor het leven van een paard

Veulen tijd - het zetten van de koers voor het leven van een paard

Veulen tijd - het uitzetten van de koers voor het leven van een paard op zaterdag 26 maart, in Gnadau

De fokker is blij als hij het nieuws hoort: "Het veulen is aangekomen, gezond en levendig", maar hij mag zijn zorg niet verslappen. Net als bij de mens wordt er een belangrijke koers uitgezet voor het latere leven van de paarden in de kindertijd. Het veulen zal de rest van zijn leven profiteren van de ontwikkeling die hier plaatsvindt - of niet. De gezondheid van het veulen is van doorslaggevend belang. Het vroegtijdig herkennen van ziektesymptomen en de juiste behandeling mogen niet aan het toeval worden overgelaten. Het voeden van het veulen, wat aanzienlijk bijdraagt aan het gezond houden ervan, vereist ook veel ervaring en een goede kennis van de groeiende behoeften van het dier. Alleen een op de leeftijd afgestemde toevoer van energie, voedingsstoffen en werkzame stoffen kan voldoen aan de hoge voederbehoefte van veulens.

Tijdens de regionale PM-bijeenkomst op zaterdag 26 maart, in de Gnadau-Döben Riding and Driving Club in Gnadau, zullen dierenarts Kirsten Osterland en voerdeskundige Dr. Ernst Stephan presentaties geven over de preventie en behandeling van veulenziekten en over aspecten van de voeding om de veulens gezond te houden. Het evenement begint om 14.00 uur met de regionale PM-vergadering. Het inschrijfgeld is 10 euro, voor niet-PM 18 euro inclusief een hapje en drankje. Registratie: Duitse ruiterbond (FN), Persoonlijke Leden Divisie, 48229 Warendorf, telefoon 02581/6362-246, fax 02581/6362-100, e-mail pm-veranstaltungen@fn-dokr.de PM.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL