Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Randi van de hengst Corrado I

Randi van de hengst Corrado I

Paardenverkoop jaRandi van de hengst Corrado I / Capitol I / Landaris - Geboren: 01-01-2001 - Holsteiner merrielijn 1223 - Stm. 165cm - Kleur: grijs

De Holsteiner fokmerrie Randi is een typische Holsteiner merrie met een droomstamboom (Corrado I / MV Capitol / MMV Landaris / MMMV Corelone). Uit een succesvolle moederlijn (Stamm 1223) zijn vele zeer goede springpaarden gefokt, die succesvol zijn tot op gevorderd (S) niveau springen.

Holsteiner merrielijn: 1223

De bekende Holsteinse hengsten komen onder andere uit de Holsteinse merrielijn 1223:

  • Cantador G, Sch., * Holst. 94, door Cantus en Bannadora door Lacapo-Follywise xx, PB Bawue.
  • Carino, Db., * Holst. 91, door Calando I en Logische door Thuswin xx-Goldschmied, PB SUI
  • Corradino, Sch., * Holst. 93, door Corrado I en Logische door Thuswin xx-Goldschmied, PB Oldbg.
  • Larius W, B., * Holst. 90, door Landgraf I en Logische door Thuswin xx-Goldschmied, PB Westf., stagiair. Spr. ervaren met Florian Meyer zu Harthum
  • Lusano, B., * Holst. 2002, door Lancer II en Nobless VI van Cassini II-Lacapo, PB Bay.

Holsteiner hengst: Corrado I

Corrado I wordt al beschouwd als de grondlegger van de lijn van het Holsteiner ras. De lijst van zijn successen en die van zijn nakomelingen lijkt eindeloos. Daarom is het nauwelijks mogelijk om meer dan een uittreksel uit de carrière van deze hengst te geven.

De hengst Corrado behaalde op het verrichtingsonderzoek de hoogste springindex van zijn jaargang. Hij kreeg de hoogste score van 10.0 voor zowel het vrijspringen als het springen. Ook als zevenjarige kon Corrado onder de ruiter Bo Kristoffersen internationale klasseringen voor gevorderden (S) laten zien. Zo werd hij 2e in de Deense Derby. Na dit succes in Denemarken won hij de Nordrhein-Westfalenprijs in Aken en de Grote Prijs van Leeuwarden in 1993 onder de ruiter Franke Sloothaak. In 1994 won hij de wereldbekerwedstrijd in Dortmund en werd hij in datzelfde jaar derde in de landenwedstrijd in Aken. Vele andere successen volgden, zoals de 2e plaats in de Grote Prijs van Bremen in 1995, de 1e plaats in de Grote Prijs van Neumünster en ook de winnende plaats in de wereldbekerwedstrijd springen in Dortmund. In 1996 werd hij 5e in de wereldbekerfinale in Genève en won hij de wereldbeker in Aarhus/DK, evenals de 1e plaats in de Grote Prijs van Neumünster en Kiel. In 1997 werd zijn succesvolle carrière voortgezet met een 3e plaats in het WK in Genève en een 3e plaats in de Grote Prijs van Hannover. Op de Wereldbekerfinale in Göteborg werd Corrado 4e in de Grote Prijs en 6e in de Grote Prijs van s'Hertogenbosch.

De hengst Corrado I geeft zijn enorme springvermogen ook door aan zijn kinderen. Inmiddels heeft hij een groot aantal nakomelingen die internationaal succesvol zijn op het hoogste niveau in springcompetities, zo kregen verschillende merries van Corrado I de hoogste score van 10.0 in de merrietest. Inmiddels heeft deze hengst meer dan 20 staatspremiemerries en meer dan 20 gekeurde zonen in Holstein - waaronder Calmaro, Carry Wind, Cascane, Casiano, Chablis, Clinton, Contago, Coradus, Coriano, Corofino I en II, Coronado, Corradino, Crawford en nog veel meer.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL