Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
2015 - Premium Holstein merrieveulen van Casall MV Kilian

2015 - Premium Holstein merrieveulen van Casall MV Kilian

Premium Holstein merrieveulen van Casall MV Kilian/ Fantus/ Lorenz Stamm 3558

Energie - kracht - en tegelijkertijd elegantie en sportiviteit. Al deze beschrijvingen zijn van toepassing op dit Holstein-merrieveulen. Casall behoort tot de topverervers van het Holsteiner springpaardenras - en dat bewijst hij nog maar eens met dit premium Holsteiner veulen.

{gallery}sale/foals/2015/ST_Casall_kilian/{/gallery}

 

 

Casall is ook een uitzonderlijke fokker. Met Vontessa, Akimba en Cascada I leverde hij in 2008, 2011 en 2013 de Kampioensmerries van de Elite Mare Show in Elmshorn. Met de hengst Casaltino leverde hij in 2013 de Kampioenshengst van de keuring in Neumünster. Verder leverde hij de Reserve-Kampioen van de keuring Catch it (2009) en Cascadello I (2011), die geveild werd voor de recordprijs van 600.000 euro.

Tot nu toe zijn 45 van zijn nakomelingen gekeurd en heeft hij 53 staatspremiemerries voortgebracht. Casall leverde in 2013 het eerste zevenjarige staatskampioenspringpaard met Connor, maar ook onder andere de zeer succesvolle nakomelingen in de internationale sport Powerplay onder Eric Lamaze (CAN), Casello met Douglas Lindelöw (SWE), Casallo Z onder Piergiorgio Bucci (ITA) en C.T. onder Hugo Simon.

Vader Caretino is één van de topverervers in de Holsteinse fokkerij. Zijn verdere vaderlijke lijn leidt via de uitzonderlijke vader Caletto II rechtstreeks naar de hengst van de eeuw Cor de la Bryère.

Casall's moeder, Kira, is zeer interessant vanuit foktechnisch oogpunt. Ze gaat terug op de merrielijn 890, één van de meest succesvolle prestatielijnen in de Holsteinse fokkerij. Op de licentie in 2005 in Neumünster leverde ze met Clarence by Carano de veelgeprezen reservewinnaar op.

Casall's grootmoeder, Maltia van Raimond, verdient ook veel aandacht voor de fokkerij. In de paring met Lord produceerde ze de merrie Taura. Taura bracht op haar beurt de gekeurde hengsten Ringo Starr, Cesano I en Cesano II. Ook de internationaal succesvolle sportpaarden Crocodile Dandy (Alison Firestone) en Conally (Markus Renzel) hebben Taura als moeder. ( INFO: Holsteiner Verband)

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL