Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Verpleegkundige merries voor veulens

Verpleegkundige merries voor veulens

Het voorjaar is veulenseizoen - maar helaas gebeurt het steeds weer dat een merrie de geboorte van haar veulen niet overleeft. Dan is er snel hulp nodig. Zoals de Landvolk-Pressedienst meldt, zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Ofwel wordt er een verpleegstersmerrie gevonden die haar veulen kwijt is, genoeg melk heeft en het buitenlandse veulen accepteert, ofwel wordt het met de fles opgevoed.

Paardenfokkers kunnen met beide opties terecht bij Thomas Johannsen, de verkoopmanager voor paardenvoer van Champ en productmanager voor paardenvoer. Thomas heeft de leiding over de Champ Foal Emergency Service. In de spannende tijd van de veulens voor elke fokker kan hij onze klanten zekerheid bieden en gedetailleerd advies geven. Na meer dan tien jaar ervaring is Thomas ervan overtuigd: "Zelfs een moederloos veulen kan iets worden!“. Dit vereist echter wel dat belangrijke principes op het gebied van milieu, voeding, sociale contacten en gezondheidsbehoud worden nageleefd.

Een zo snel mogelijke levering van beestjes en vervangingsmelk staat hier centraal. Daarom heeft Champ altijd de juiste speen en flessen bij de hand als er om hulp wordt gevraagd. Daarnaast hebben de Champ-medewerkers van de veulenhulpdienst, Caroline Schröder, Thomas Johannsen en Hans-Walter Hennig, het geboortemeldingssysteem "Birth Alarm" voor u klaar staan en zijn ze natuurlijk ook beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over zwangerschap en de geboorte van veulens en het voeden van de drachtige merrie en veulens.

In geval van nood kunt u gebruik maken van onze Veulenhulpdienst onder het telefoonnummer 0800 - 66 49 283.

Ervaren fokmerries nemen later de moederfunctie over van de veulens die met de fles zijn opgevoed en leven in het ideale geval als normale veulens bij de merries, die hen als hun eigen veulens leiden, in de kuddevereniging.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL