Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
De Holsteinse vereniging

De Holsteinse vereniging

De paardenfokkerijvereniging voor Holsteiner paarden - Holsteiner Verband

De officiële website van het Holsteiner Verband met informatie over het fokconcept, het hengstendistributieplan en een overzicht van fokdata en nieuws uit de fokkerij en de sport is te vinden op http://www.holsteiner-verband.de/.

De Vereniging van Fokkers van het Holsteinse Paard, oftewel Holsteiner vereniging heeft zijn hoofdkwartier in Elmshorn. De taak van het Holsteiner Verband is het wekken van algemene belangstelling voor het Holsteiner paard en het bevorderen van de fokkerij, het houden en de marketing van het Holsteiner paard door middel van advies en actie. Het werkgebied van de vereniging is verdeeld in het kernfokkerijgebied en het uitgebreide fokkerijgebied. Het kernfokkerijgebied van het Holsteiner Verband omvat de deelstaat Sleeswijk-Holstein en de Vrije- en Hanzestad Hamburg in het gebied ten noorden van de Elbe. Het is verdeeld in elf korfdistricten en de uitgebreid fokgebied (vreemde landen), namelijk

 • Noord-Friesland korfdistrict
  De Eibens-boerderij behoort ook tot deze wijk. Het district Nordfriesland is met bijna 500 leden het grootste korfdistrict van het Holsteiner Verband. Op dit moment werkt het Körbezirk Nordfriesland aan een nieuw concept voor een eigen homepage. Totdat dit is gemaakt, wil ik graag verwijzen naar de homepage van de jonge fokkers van het Holsteiner paard in Noord-Friesland: http://www.jungzuechternf.de/
 • Dithmarschen korfdistrict
 • Bordesholm-manddistrict
 • Mandenwijk Ostholstein
 • Pinneberg-mandenbuurt
 • Plön-manddistrict
 • Rendsburg-Eckernförde korfdistrict
 • Sleeswijk-Flensburgse manddistrict
 • Segebergse manddistrict
 • Steinburgse manddistrict
 • Stormarn-Lauenburg-mandenbuurt
 • (Hamburg)
  Hamburg is geen onafhankelijke korfstreek. In het gebied van het Hamburgse staatsgebied is geen korfdistrict gevormd; de hier woonachtige fokkers kunnen als lid worden geaccepteerd in de desbetreffende naburige korfdistricten.
 • Uitgebreid broedgebied
  Het uitgebreide broedgebied vormt een korfgebied. Het uitgebreide fokkerijgebied omvat de rest van de Bondsrepubliek Duitsland en de volgende EU-lidstaten: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld, voor zover de fokkers daar hun woonplaats hebben/geregistreerd zijn, die een goede fokkerij volgens de vereisten van de Duitse wet op de veeteelt garanderen en lid zijn van deze wet.
Commentaar is gesloten.
nl_NLNL