Fohlenliste / Veulenlijst

veulenlijst

Kontakt / Contact

contact hof eibens

Eibens Boerderij


 
Lugana I van Cor de la Bryere stam 4

Lugana I van Cor de la Bryere stam 4

Verkoop holsteiner fokmerrieLugana Icolt holsteiner verkocht

Holsteiner merrie - geboren in 1996 - Stamm 4 - door de hengst Cor de la Bryerer MV Landgraf I

Holsteiner fokmerries te koopEen van de laatste Holsteinse merries, met het bloed en de waardevolle genen van de beroemde uitzonderlijke hengsten Cor de la Bryere en Landgraf I. Deze prachtige merrie is duidelijk beïnvloed door deze uitzonderlijke hengsten en geeft dit en de prestatiebereidheid door aan haar veulens.

Video's | Foto's | Stamboom | Hengst | Contact opnemen met

Als u meer informatie wilt over dit paard dat te koop of te veulen is of als u een show wilt inplannen, neem dan direct contact met mij op via e-mail of telefoon. Ik geef u graag alle informatie over dit paard en beantwoord alle vragen die u heeft over dit paard dat te koop staat: Harald Andresen - Holsteiner paardenfokkerij en paardenverkoop

Eibens Farm - Harald Andresen
Verkoop van springpaarden, dressuurpaarden, remontes en veulens van onze eigen Holsteiner paardenfokkerij.

Paardenvideo:

{youtube}skLG_rvcP1g{/youtube}

[top]


Paardenfoto's:

{gallery}paarden/merries/lugana{/gallery}

[top]


Stamboom / Lineage:

Cor de la Bryere Rantzau xx Foxlight xx Paard
Paard
Rancune xx Paard
Paard
Quenotte A.N. Lurioso A.N. Paard
Paard
Vestal A.N. Paard
Paard
 
Genua III Landgraaf I Ladykiller xx Paard
Paard
Wartburg Paard
Paard
Plantkunde Calypso II Paard
Paard
Idee Paard
Paard

[top]


Hengsteninformatie: Cor de la Bryere

Al bij het verrichtingsonderzoek voor de hengsten viel Cardino positief op in de springwedstrijden. Meerdere malen kreeg hij een score van 9,0. In de finale van 6-jarige springpaarden op het Bundeschampionat in Warendorf werd hij met Bo Kristoffersen zesde. Vanaf zijn zevende jaar werd hij bereden door Lars Bak Andersen, die met hem verschillende springcompetities voor gevorderden (S) won.

Zijn vader Carthago Z staat in het seizoen 2009 op de vijfde plaats in het hele land met een fokwaarde van 160 indexpunten in de geïntegreerde fokwaardeschatting / springen.

Zijn carrière bij Jos Lansink op Zangersheide Stud in Lanaken ging gepaard met buitengewone successen. Naast vele overwinningen en plaatsingen in internationaal belangrijke springwedstrijden nam hij tweemaal deel aan de Olympische Spelen in Atlanta (elfde plaats in het individueel klassement) en in Sydney. Hij won de Bro

nce-medaillewinnaar met het Nederlandse team op het Europees Kampioenschap in Hickstead en werd tweede in de Grote Prijs van Aken in 2000.

Toen Carthago op 14-jarige leeftijd naar Holstein terugkeerde, had hij bemestingsproblemen en kon hij niet meer voor de fokkerij worden gebruikt. De rol van het doorgeven van de waardevolle genen van Carthago in de fokkerij ligt dus bij zijn zonen. Tot nu toe hebben 33 zonen een landelijke vergunning gekregen, waarvan 15 in Holstein.

De moeder van Cardino is de staatspremiemerrie Alaska, een dochter van de hengst Landgraf I. Zij heeft tot nu toe drie dochters voortgebracht, die allen op de Elite Mare Show in de prijzen vielen. De merrie Cimberly van Contender uit een Caretino-dochter werd in 2004 via de najaarsveiling verkocht aan de USA, waar ze in 2006 op de derde plaats eindigde in de Young Jumper Finals. In 2007 was ze finalist op het Bundeschampionat in Warendorf onder Johannes Ehning. De overgrootmoeder Ibiza van Napoleon bracht twee internationaal zeer succesvolle springpaarden voort: Manderin van Magnat II en Cooper van Cor de la Bryère. Manderin had internationaal succes met Breido Graf zu Rantzau en Jürgen Kraus, Cooper met Dirk Schröder.

Op de najaarsveiling 2005 in Neumünster was zijn dochter Cordina het duurste paard dat voor 250.000 euro werd verkocht. Met Creme de la Creme leverde hij opnieuw een van de duurste paarden op de voorjaarsveiling 2006. In december 2007 behaalde de Cardino-zoon Cardiolan een prijs van 700.000 euro op de P.S.I.-veiling in Ankum.

Met Tabaluga II was Cardino de winnende merrie op de Elite Mare Show 2006 in Elmshorn. Op het Bundeschampionat 2009 plaatste Holger Wulschner zich met de Cardino-zoon Caminho op de topplaatsen in de kwalificaties voor 6-jarige springpaarden. Nakomelingen zoals Constanzia met Markus Merschformann, Clicksem met Florian Meyer zu Hartum en Calbay met Mikael Forsten waren succesvol in de internationale jeugdreizen.

[top]

Eibens Farm - Harald Andresen
Verkoop van springpaarden, dressuurpaarden, remontes en veulens van onze eigen Holsteiner paardenfokkerij.

Commentaar is gesloten.
nl_NLNL